Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

5 προβλήματα που αντιμετωπίζεις όταν ταξιδεύεις χειμώνα (και τι να κάνεις για αυτά)!

Ωραία τα ταξίδια! Ωραίος κι ο χειμώνας! Και όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται, τα ταξίδια αποκτούν άλλο νόημα. Βόλτες και παιχνίδια στο χιόνι για μικρούς και μεγάλους, καλό φαγητό και ποτό δίπλα στο τζάκι, ατελείωτες ώρες σκι στην χιονισμένη πίστα και φυσικά αυτό που είναι παντός καιρού... η καλή παρέα. Τί γίνεται, όμως, όταν ο καιρός δεν είναι αυτός που περίμενες; Ή στον δρόμο για το αεροδρόμιο ή το λιμάνι καθυστέρησες στην κίνηση; Ή ο προγραμματισμός που έκανες δεν ήταν ο καλύτερος για όλους στην παρέα..;

5-προβλήματα-ταξιδεύεις-χειμώνα-τι-να-κάνεις

Παρόλο που προσωπικά λατρεύω τον χειμώνα, προτιμώ να ταξιδεύω φθινόπωρο (go figure😜)! 


Όποια εποχή κι αν πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι, είναι αναπόφευκτο ότι θα έχει και τις άτυχες στιγμές του. Δεν χρειάζεται όμως να χάνουμε τη διάθεση μας με τις αναποδιές που μπορεί να τύχουν σε αυτά. Σκοπός των ταξιδιών είναι να ανακαλύπτουμε καινούρια μέρη και να επιστρέφουμε με τις βαλίτσες γεμάτες αναμνήσεις.

5-προβλήματα-ταξιδεύεις-χειμώνα-τι-να-κάνεις
© pexels.com

Για να μην σου βγει 'ξινό' γυρίσεις, λοιπόν, με τις βαλίτσες γεμάτες νεύρα, στεναχώρια ή κακή διάθεση, διάβασε παρακάτω τα 5 πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, όταν επιλέγεις να επισκεφτείς ένα μέρος κατα τους χειμωνιάτικους μήνες και πως μπορείς να τα λύσεις!

1| Ο καιρός είναι άσχημος 

Ίσως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα από όλα είναι ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε τον καιρό που θα κάνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 

Εντάξει... χειμώνας είναι! Το ξέρεις από την ημέρα που έκλεισες εκείνα τα εισιτήρια ότι υπάρχει η πιθανότητα ο καιρός να χαλάσει. Είτε αυτό συμβεί κατά την διάρκεια του πήγαινε-έλα είτε τις ημέρες που θα είσαι στον προορισμό σου. Στα χειμωνιάτικα ταξίδια πάντα είναι ρίσκο αυτό ειδικά αν έχουμε κλείσει τα εισιτήρια και τη διαμονή μήνες πριν.

5-προβλήματα-ταξιδεύεις-χειμώνα-τι-να-κάνεις
Η πλημμυρισμένη Βενετία © @neumarc | IG

Τι μπορείς να κάνεις για αυτό:

Φρόντισε να έχεις πακετάρει τον κατάλληλο ρουχισμό αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό (ομπρέλες, αδιάβροχα). Τέλος, μην ξεχάσεις να οπλιστείς με πολλή υπομονή, αλλά και κάποιες εναλλακτικές δραστηριότητες (βλέπε 3), ώστε το ταξίδι να μην αποδειχτεί αποτυχία.

2| Ο καιρός είναι καλός

Ακούγεται αστείο, αλλά υπάρχει και αυτή η πιθανότητα. Σκέψου πχ. να έχεις ετοιμαστεί πρακτικά και ψυχολογικά για σκι και η πίστα να μην έχει αρκετό χιόνι, γιατί δεν είχαν τον αναμενόμενο καιρό. 

5-προβλήματα-ταξιδεύεις-χειμώνα-τι-να-κάνεις
© pexels.com

Τι μπορείς να κάνεις για αυτό:

Φρόντισε να συμπεριλάβεις στο πρόγραμμα σου κάποιες εναλλακτικές δραστηριότητες. Το πιο απλό φυσικά είναι το περπάτημα και οι βόλτες στην περιοχή. Εξερεύνησε μόνος/η ή, ακόμα καλύτερα, ρώτα τους ντόπιους για το τι άλλο μπορείς να δεις από αξιοθέατα

Η καλύτερη πηγή για να ανακαλύψεις ένα μέρος είναι να ρωτήσεις τους ντόπιους. Πάντα υπάρχει κάτι που το γνωρίζουν μόνο εκείνοι. Μπορεί σκι να μην κάνεις, αλλά ακόμα κι αν γυρίσεις με τα πέδιλα του σκι άθικτα στη βαλίτσα σου, θα έχεις γυρίσει με ευχάριστες αναμνήσεις και καινούριες εμπειρίες.

3| Πρόγραμμα... ώρα μηδέν!

Όσο και να προγραμματίσεις τις δραστηριότητες του ταξιδιού, θα υπάρξουν και ατυχείς στιγμές. Αυτό μπορεί να συμβεί, όταν ο καιρός χαλάσει (βλέπε 1) ή αν η παρέα δεν έχει όρεξη για εξωτερικές δραστηριότητες (περπάτημα, ποδηλατάδα στη φύση, ιππασία κλπ), γιατί κρυώνει (!) ή γιατί δεν της αρέσει το πρόγραμμα ή γενικά δεν θέλει να ακολουθεί πρόγραμμα στα ταξίδια (ναι συμβαίνει κι αυτό)...! Ειδικά αν ταξιδεύεις με παιδιά θα υπάρξουν και στιγμές... ή ώρες βαρεμάρας. 

5-προβλήματα-ταξιδεύεις-χειμώνα-τι-να-κάνεις
© pexels.com

Τι μπορείς να κάνεις για αυτό:

Σε αυτή την περίπτωση, μια καλή πρόταση είναι να έχεις πάρει μαζί κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι (σε έκδοση ταξιδιού για να μην πιάσει χώρο). Η συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύεται σωτήρια και στην πρώτη περίπτωση που σας τα χαλάσει ο καιρός. Μια ακόμα εναλλακτική είναι η επίσκεψη σε κάποιο κοντινό προορισμό επίσης. Έτσι πετυχαίνεις με ένα σμπάρο δύο τριγόνια.

4| Μετακίνηση σε ώρα αιχμής

Με όποιο μέσο κι αν επιλέξεις να ταξιδέψεις, καλό θα είναι να υπολογίσεις και την ώρα που θα φτάσεις στο σημείο εκκίνησης σου (αεροδρόμιο, κτελ κοκ). Πάντα υπάρχει η πιθανότητα καθυστέρησης κάπου. 

5-προβλήματα-ταξιδεύεις-χειμώνα-τι-να-κάνεις
© pexels.com

Να, κάτι που ξέχασες (άνθρωποι είμαστε, ένα μυαλό είναι αυτό), να, που έπεσες σε κίνηση λόγω έργων, απεργίας, να, ο νόμος του Μέρφι... που έκανε το καθήκον του για άλλη μια φορά! 

Τι μπορείς να κάνεις για αυτό:

Αν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, φρόντισε να φύγεις είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε πολύ αργά το βράδυ. Σε αυτές τις ώρες δεν θα υπάρχει κίνηση στο δρόμο. Το δεύτερο αφορά την επιστροφή συνήθως, εκτός κι αν η διαμονή πρόκειται να είναι σε φιλικό σπίτι, οπότε βολεύει και στο πήγαινε. 

Εάν πάλι, ταξιδεύεις με αεροπλάνο φρόντισε να είσαι εκεί τουλάχιστον δύο ώρες πριν για το check-in και υπολόγισε και την ώρα (ή τις ώρες) για τα απαραίτητα ψώνια στο αεροδρόμιο.

5| Αλλαγή κλίματος... ίσον κρύωμα

Άλλο μέρος, άλλο κλίμα... Όσο γερό ανοσοποιητικό κι αν έχετε, όταν ο οργανισμός αλλάζει κλίμα απότομα, θέλει κάποιο διάστημα για να προσαρμοστεί στις καιρικές συνθήκες. Όποιες κι αν είναι αυτές. Δεν θέλει και πολύ αν δεν προσέξεις... Το αρπάξες το κρύωμα... στην καλύτερη περίπτωση. Προσέχεις για να έχεις, λοιπόν... την υγεία σου στην προκειμένη περίπτωση.

5-προβλήματα-ταξιδεύεις-χειμώνα-τι-να-κάνεις
© pexels.com

Τι μπορείς να κάνεις για αυτό:

Φρόντισε να έχεις μαζί σου και κάποιο μίνι φαρμακείο με τα απαραίτητα για την περίπτωση που τελικά την 'πατήσεις', ώστε να μην σου χαλάσει τις διακοπές. Κάτι που αν ταξιδεύεις με παιδιά, θα το έχεις, έτσι κι αλλιώς, θα μου πεις. Αλλά καλό είναι σε κάθε περίπτωση να υπάρχει, ώστε να μην ψάχνεις τελευταία στιγμή φαρμακείο ή γιατρό. 

Επίσης, αν δεν παίρνεις ήδη, καλό θα ήταν να πάρεις και κάποιες βιταμίνες, ώστε να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να ανταπεξέλθει καλύτερα στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Εσύ έχεις αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα από αυτά; Πώς το αντιμετώπισες;


Thank-You-For-Visiting-AtW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς σου φάνηκε η ανάρτηση μου; Αφήστε το σχόλιο σου εδώ ή μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα.