Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!

Η άνοιξη ήρθε και επίσημα! Η φύση έχει ήδη αρχίσει να ανθίζει και η εποχή των ανθισμένων κερασιών, γνωστών κι ως sakura είναι εδώ. Τα sakura είναι το εθνικό σύμβολο της Ιαπωνίας και αποτελεί το άνθος των άνθεων, ενώ η απόλαυση των ανθισμένων κερασιών, γνωστή ως hanami γιορτάζεται μεγαλοπρεπώς σε διάφορα μέρη του κόσμου τιμώντας με αυτό τον τρόπο την ιαπωνική κουλτούρα! 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!

Hanami: η πιο χρωματιστή γιορτή του χρόνου

Στην Ιαπωνία οι κερασιές είναι γνωστές ως sakura και συμβολίζουν την αναγέννηση. Το στάδιο της πλήρους ανθοφορίας τους γιορτάζεται κάθε άνοιξη, όχι μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Ιαπωνία, αλλά και σε σχεδόν όλο τον κόσμο. Σε πολλά μέρη του κόσμου οργανώνονται μεγαλοπρεπή φεστιβάλ όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται για να γιορτάσει το λεγόμενο 'hanami', όπως ονομάζεται το έθιμο της παρατήρησης των sakura στην πλήρη ανθοφορία τους, τρώγοντας, πίνοντας και χορεύοντας κάτω από τις σκιές των ανθισμένων κερασιών. Όταν ο ήλιος δύσει, η γιορτή μετατρέπεται σε 'yozakura', δηλαδή πικνικ κάτω από το φως των φαναριών.

Πού;

Οι κερασιές αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα αυτής της εποχής. Παρόλο που το συγκεκριμένο είδος κερασιάς συναντάται σε μεγαλύτερο βαθμό στην Ασία, όπως στην Ιαπωνία, την Κίνα, την Νότια Κορέα και την Ινδία, σήμερα, sakuras υπάρχουν σε πολλά μέρη στον πλανήτη. Από τις ΗΠΑ και τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, η άνθιση των sakura γιορτάζεται δεόντως κάθε χρόνο προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες. 

Πότε;

Από την στιγμή που οι κερασιές θα αρχίσουν να βγάζουν τα πρώτα άνθη μέχρι και την πλήρη ανθοφορία τους, θα περάσουν μόλις δύο εβδομάδες. Γενικά, οι κερασιές ανθίζουν κάπου στα μέσα Μαρτίου με μέσα Απριλίου, παρόλο που η εποχή άνθισης σε κάθε μέρος του κόσμου διαφέρει. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κλιματικές συνθήκες σε κάθε μέρος είναι διαφορετικές με αποτέλεσμα σε κάποια μέρη η πλήρη άνθιση των sakura να συμβαίνει Μάρτιο και σε άλλα μέρη ακόμα και αρχές Μαΐου.

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ:
Τι σημαίνει όμως η ανθισμένη κερασιά για τους Ιάπωνες; 

Το πανέμορφο ροζ ή λευκό άνθος συναντάται πολύ συχνά στην γιαπωνέζικη κουλτούρα, τόσο στην ζωγραφική και την ποίηση, όσο και στον κινηματογράφο. 

 Σε αντίθεση με τα περισσότερα μέρη του κόσμου - συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας - όπου τα σχολεία αρχίζουν το φθινόπωρο, στην Ιαπωνία η σχολική χρονιά αρχίζει τον Απρίλιο. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που τα sakura συμβολίζουν την αρχή κάτι καινούριου και έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους Ιάπωνες. 

 Λέγεται ότι οι ανθισμένες κερασιές συνδέονταν με τους πολεμιστές samurai, οι οποίοι ζούσαν την ζωή τους σύμφωνα με τον "bushido", τον αυστηρό ηθικό κώδικα που βασιζόταν σε 8 αρετές (εντιμότητα, θάρρος, καλοσύνη, ευγένεια, ειλικρίνεια, τιμή, πίστη, εγκράτεια). Τα πέταλα του άνθους της κερασιάς που πέφτουν συμβόλιζαν το τέλος της σύντομης ζωής τους.

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© pixabay

Αλλά τί ακριβώς γιορτάζουν εκείνη την περίοδο; 

Γιορτάζουν την λαμπρότητα, την ευθραυστότητα αλλά και την παροδικότητα της ίδιας της ζωής. Οι κερασιές συμβολίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη για τους Ιάπωνες. Η εντυπωσιακή και θαυμαστή αλλά ταυτόχρονα τόσο σύντομη περίοδος που ανθίζουν αποτελεί μια υπενθύμιση του πόσο μικρή είναι η ζωή μας. Μάς υπενθυμίζει να εκτιμάμε όλα αυτά που έχουμε τώρα και να ευχαριστιόμαστε όσο περισσότερο μπορούμε την ζωή μας παρατηρώντας και τιμώντας την φύση που «ξυπνάει» για άλλη μια φορά γύρω μας. Μάς υπενθυμίζει να προσέχουμε περισσότερο τί γίνεται γύρω μας...!

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις στην Ιαπωνία για να τις θαυμάσεις!

Παρόλο που καμία χώρα δεν γιορτάζει καλύτερα την άνθιση των κερασιών από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, το hanami έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τις τελευταίες δεκαετίες σε πολλά μέρη του κόσμου. Από την ανατολή μέχρι την δύση και από τον βορρά μέχρι τον νότο, υπάρχουν πολλές πόλεις στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές στα διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε καθεμία από αυτές.

1| Ουάσινγκτον Π.Κ., ΗΠΑ

Ιδανική εποχή: Τέλη Μαρτίου μέχρι μέσα Απριλίου

Στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής υπάρχει μια εντυπωσιακά μεγάλη ποικιλία της διάσημης κερασιάς. Πέρα από τα είδη που ευδοκιμούν στην περιοχή όμως, το 1912 είχαν δωρηθεί περίπου 3.000 δέντρα από τον δήμαρχο του Τόκιο, γι' αυτό και δεν θεωρείται έκπληξη ότι η Ουάσινγκτον Π.Κ. φιλοξενεί το μεγαλύτερο Εθνικό Φεστιβάλ Ανθισμένης Κερασιάς (National Cherry Blossom Festival). 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Getty Images

Το φεστιβάλ ξεκινάει στα μέσα με τέλη Μαρτίου και διαρκεί σχεδόν έναν μήνα, ενώ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο με περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Φέτος, θα είναι η 91η επέτειος του εν λόγω φεστιβάλ.

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Songquan Deng/Shutterstock

2| Κιότο, Ιαπωνία

Ιδανική εποχή: Τέλη Μαρτίου μέχρι αρχές Μαΐου

Δεν θα μπορούσε να λείπει η «πατρίδα» της πανέμορφης κερασιάς από αυτή την λίστα. Στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου υπάρχουν πολλά σημεία που μπορείς να απολαύσεις τις ανθισμένες κερασιές. Στο πανέμορφο και μαγευτικό Κιότο όμως, θα βρεις ίσως το πιο δημοφιλές, αφού κάθε χρόνο οργανώνονται ποικίλες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τους επισκέπτες. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!

Μερικά από τα πιο διάσημα σημεία που μπορείς να απολαύσεις την βόλτα σου κάτω από το πανέμορφο θέαμα της φύσης είναι το Μονοπάτι του Φιλοσόφου (Philosopher's Path), ένα μόλις δύο χιλιομέτρων μονοπάτι τριγυρισμένο από αρκετούς ναούς, ιερά και φυσικά από αμέτρητες ανθισμένες κερασιές δεξιά και αριστερά, αλλά και το πάρκο Maruyama, το οποίο είναι ξακουστό για τις τεραστίων διαστάσεων κερασιές που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του πάρκου. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Norio NAKAYAMA/Flickr

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν το ιδανικό πικνικ κάτω από τις ανθισμένες κερασιές, το οποίο στην Ιαπωνία είναι γνωστό ως "hanami", ενώ όταν ο ήλιος δύσει το γεγονός μετατρέπεται σε "yozakura," δηλαδή πικνικ κάτω από το φως των φαναριών.

3| Τόκιο, Ιαπωνία

Ιδανική εποχή: Μέσα Απριλίου

Δύο είναι τα ιερά εμβλήματα της Ιαπωνίας: οι κερασιές και το όρος Φούτζι. Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και «πόλη του μέλλοντος», όπως την χαρακτηρίζουν πολλοί λόγω της διαρκούς τεχνολογικής εξέλιξης της, όμως, δεν πάει πίσω όσον αφορά το «ανθισμένο» θέαμα των διάσημων sakura. Το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας (3.776 μέτρα) βρίσκεται περίπου εκατό χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο και αποτελεί ίσως το πιο δημοφιλές σημείο για την παρατήρηση των ανθισμένων κερασιών. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!

Η λίμνη Καβαγκούτσι που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το όρος Φούτζι θεωρείται το πλέον κατάλληλο σημείο για να βγάλετε την διάσημη φωτογραφία με τις ανθισμένες κερασιές έχοντας φόντο το αγέρωχο βουνό. Άλλα σημεία για να θαυμάσετε το μαγευτικό θέαμα είναι το ποτάμι Urui και το κόκκινο ιερό Chureito Pagoda.

__________________________________________
❀ Sakura είναι η ιαπωνική λέξη για το «άνθος κερασιάς» και hanami σημαίνει «παρατήρηση των ανθισμένων κερασιών».
__________________________________________


4| Μπρούκλιν, ΗΠΑ

Ιδανική εποχή: Μέσα Απριλίου μέχρι τέλη Μαΐου

Από τα μέσα Απριλίου μέχρι και τέλη Μαΐου στον Βοτανικό Κήπο του Μπρούκλιν θα ανακαλύψεις το μαγευτικό θέαμα της φύσης. Ο πιο δημοφιλής βοτανικός κήπος της πόλης κάθε χρόνο γιορτάζει μαζί με την φύση με πάνω από 60 δραστηριότητες και events να λαμβάνουν χώρα, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γιορτάσουν μαζί τους. Φέτος, το Sakura Matsuri - που στα γιαπωνέζικα σημαίνει φεστιβάλ ανθισμένης κερασιάς - θα γιορταστεί για άλλη μια χρονιά στις 28 και 29 Απριλίου 2019.

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Dave Bledsoe/Flickr

5| Jerte Valley, Ισπανία

Ιδανική εποχή: Μέσα Μαρτίου μέχρι αρχές Μαΐου

Η κοιλάδα Jerte βρίσκεται στην περιοχή Εξτρεμαδούρα (Extremadura) στην δυτική Ισπανία. Πρόκειται για την πιο δημοφιλή κοιλάδα στην περιοχή, η οποία δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο λόγω της μοναδικής φυσικής ομορφιάς της. Κάθε χρόνο στα μέσα Μαρτίου πάνω από 2 εκατομμύρια κερασιές «ζωντανεύουν» την περιοχή, γεμίζοντας πανέμορφα κατάλευκα σαν το χιόνι άνθη. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© thaisa1980/Flickr

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες που οργανώνονται στο αντίστοιχο φεστιβάλ Primavera y Cerezo en Flor (ελλ. Άνοιξη και Ανθισμένες Κερασιές), ενώ οι τριγύρω πλαγιές των βουνών μεταμορφώνονται σε ένα εξαίσιο λευκό «χαλί», προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

6| Jinhae-gu, Changwon, Νότια Κορέα

Ιδανική εποχή: Αρχές Απριλίου

Η Changwon στην Νότια Κορέα είναι μία ακόμα διάσημη πόλη για το ετήσιο φεστιβάλ που οργανώνεται κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα, η περιοχή Jinhae-gu φιλοξενεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας, το Jinhae Gunhangje, κατά τη διάρκεια του οποίου ολόκληρη η περιοχή μεταμορφώνεται σε ένα μαγευτικό ροζ-άσπρο θέαμα. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!

Η περιοχή δέχεται πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε άνοιξη, ενώ το καλύτερο σημείο για να απολαύσεις τις ανθισμένες κερασιές και να βγάλεις την καλύτερη φωτογραφία είναι η Γέφυρα Yeojwacheon ή Romance Bridge όπως είναι περισσότερο γνωστή τα τελευταία χρόνια (σ.σ. η γέφυρα χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές δημοφιλείς ρομαντικές ταινίες αυξάνοντας την δημοτικότητα της). Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικό street food, όπως ψωμί από άνθη κερασιάς και τούρτα κεράσι σε σχήμα του άνθους του δημοφιλούς δέντρου.

7| Sceaux, Παρίσι, Γαλλία

Ιδανική εποχή: Αρχές με μέσα Απριλίου

Η Πόλη του Φωτός έχει το δικό της φεστιβάλ για να γιορτάσει τον ερχομό της άνοιξης. Κάθε χρόνο, Παριζιάνοι και ταξιδιώτες επισκέπτονται την μικρή περιοχή Sceaux (προφέρεται "Σο") λίγο έξω από το Παρίσι και γιορτάζουν την άνθηση των κερασιών. Μακριά από την πολύβουη πρωτεύουσα απολαμβάνουν πικνικ στο γρασίδι ακούγοντας μουσική παρέα με φίλους κάτω από τεράστια ανθισμένα ροζ «σύννεφα». 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Linh Nguyen/Flickr

Αν ταξιδέψετε τον Απρίλιο, οι κερασιές θα βρίσκονται στο στάδιο της πλήρους ανθοφορίας τους που σημαίνει ότι εκείνη την περίοδο θα βρέχει - κυριολεκτικά - άνθη κερασιάς! Επίσης, υπάρχουν πολλά σημεία και μέσα στο Παρίσι ιδανικά για να απολαύσετε το ανοιξιάτικο θέαμα, όπως το μικρό πάρκο ακριβώς δίπλα στην Παναγία των Παρισίων, ο Βοτανικός Κήπος Jardin des Plantes αλλά και αρκετά σημεία γύρω από τον Πύργο του Άιφελ.

__________________________________________
❀ Ο διαγωνισμός haiku είναι ένας παγκοσμίως δημοφιλής διαγωνισμός ποίησης. Το haiku είναι ένα ιαπωνικό ποίημα που δημιουργήθηκε το 16ο αιώνα και αποτελείται από 17 συλλαβές και γράφεται σε μόλις 3 γραμμές. Έχει διαφορετικό θέμα κάθε φορά, αλλά πάντα σχετικό με τις ανθισμένες κερασιές.
__________________________________________


8| Βανκούβερ, Καναδάς

Ιδανική εποχή: Αρχές Απριλίου

Θεωρείται η πρωτεύουσα της καλοπέρασης και πάντα βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των πόλεων με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τους φυσιολάτρεις. Το πανέμορφο Βανκούβερ είναι μια πόλη με καταπράσινα βουνά και ατελείωτα πάρκα, ενώ φιλοξενεί πάνω από 130.000 κερασιές. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Todd Ye/Flickr

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το ανάλογο φεστιβάλ, το οποίο περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, όπως πικνικ στο Πάρκο Queen Elizabeth αλλά και τον δημοφιλή παγκοσμίως (!) διαγωνισμό haiku (σ.σ. ιαπωνικό ποίημα που αποτελείται από 17 συλλαβές και γράφεται σε μόλις 3 γραμμές), έναν διαγωνισμό ποίησης με διαφορετικό θέμα κάθε φορά, αλλά πάντα σχετικό με τις ανθισμένες κερασιές.

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ:
9| Στοκχόλμη, Σουηδία

Ιδανική εποχή: Μέσα Απριλίου

Οι πιο εντυπωσιακές ανθισμένες κερασιές βρίσκονται στην καρδιά της Στοκχόλμης στο πάρκο Kungsträdgården (ελλ. ο Κήπος του Βασιλιά). Η κεντρική τοποθεσία του και τα αμέτρητα καφέ, εστιατόρια και γκαλερί που υπάρχουν τριγύρω το καθιστούν το πιο δημοφιλές σημείο συνάντησης κάθε εποχή, αλλά ειδικά στα μέσα Απριλίου το πανέμορφο πάρκο έχει την τιμητική του. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Carina/Flickr

Στο πάρκο υπάρχουν 63 ανθισμένες κερασιές, οι οποίες κάθε χρόνο το μεταμορφώνουν σε ένα υπέροχο χώρο για να περάσεις την μέρα σου. Το ετήσιο φεστιβάλ ανθισμένης κερασιάς λαμβάνει χώρα συνήθως μέσα με τέλη Απριλίου και περιλαμβάνει διάφορες θεατρικές και μουσικο-χορευτικές παραστάσεις.

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Ulf Bodin/Flickr

10| Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Ιδανική εποχή: Μέσα Απριλίου

Στο πανέμορφο Σαν Φρανσίσκο το Φεστιβάλ Ανθισμένης Κερασιάς της Βόρειας Καλιφόρνια (Northern California Cherry Blossom Festival) γιορτάζεται από το 1968. Η γιορτή ξεκινάει στα μέσα του Απρίλη με χιλιάδες επισκέπτες να συγκεντρώνονται στην πλατεία του δημαρχείου της πόλης και περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες από παρελάσεις και υπαίθριες παραστάσεις μέχρι εκθέσεις τέχνης και διαγωνισμό φωτογραφίας. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!

Μερικά από τα πιο δημοφιλή μέρη στο Σαν Φρανσίσκο είναι ο Βοτανικός κήπος και ο Ιαπωνικός Κήπος (Japanese Tea Garden) στο πάρκο Golden Gate.

__________________________________________
❀ Παρόλο που οι περισσότερες κερασιές έχουν ροζ άνθη, υπάρχουν κι αυτές με λευκά άνθη.
__________________________________________


11| Εδιμβούργο, Σκωτία

Ιδανική εποχή: Μέσα Μαρτίου με αρχές Μαΐου

Η άνοιξη είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς το Εδιμβούργο. Η Σκωτσέζικη πρωτεύουσα απολαμβάνει τους πιο ηλιόλουστους μήνες της με τις βροχοπτώσεις να λιγοστεύουν αισθητά. Το πιο δημοφιλές σημείο για να απολαύσεις τις ανθισμένες κερασιές είναι το πάρκο The Meadows στα νότια της πόλης και συγκεκριμένα το μονοπάτι Jawbone που διασχίζει σχεδόν κάθετα το πάρκο, κάνοντας το ιδανικό για βόλτα. Μια ακόμα επιλογή είναι το πάρκο Princes Street Gardens, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο βόρεια από το πάρκο Meadows και κοντά στο διάσημο Κάστρο του Εδιμβούργου. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Michal Ziembicki/Flickr

12| Macon, Τζόρτζια, ΗΠΑ

Ιδανική εποχή: Μέσα Μαρτίου με αρχές Απριλίου

Παρόλο που η Ιαπωνία θεωρείται η πατρίδα της κερασιάς, η πόλη Macon (Μαίηκον) θεωρείται η πρωτεύουσα των φεστιβάλ της ανθισμένης κερασιάς. Στην όμορφη πόλη υπάρχουν πάνω από 300.000 Yoshino κερασιές, η άνθιση των οποίων γιορτάζεται μεγαλοπρεπώς με το Εθνικό Φεστιβάλ Ανθισμένης Κερασιάς (International Cherry Blossom Festival), γνωστό κι ως «το πιο ροζ πάρτι στον κόσμο». Το φεστιβάλ ξεκινάει συνήθως γύρω στα μέσα του Μάρτη και διαρκεί περίπου μία εβδομάδα. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Getty Images

__________________________________________
Η περιοχή Jinhae-gu φιλοξενεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικό street food, όπως ψωμί από άνθη κερασιάς και τούρτα κεράσι σε σχήμα του άνθους του δημοφιλούς δέντρου.__________________________________________


13| Βόννη, Γερμανία

Ιδανική εποχή: Αρχές Απριλίου με μέσα Μαΐου

Η πόλη Βόννη είναι ένα από τους πιο δημοφιλείς ανοιξιάτικους προορισμούς στον κόσμο. Τα γραφικά στενά δρομάκια της πόλης κατακλύζονται κάθε χρόνο από ένα εντυπωσιακό ροζ θέαμα με τις αμέτρητες και πανύψηλες ανθισμένες κερασιές δεξιά και αριστερά να δημιουργούν ένα μαγευτικό θέαμα. Η διάσημη οδός Heerstraße έχει γίνει γνωστή ως «ο δρόμος με τις ανθισμένες κερασιές», οι οποίες ανθίζουν συνήθως γύρω στα μέσα Απριλίου και διαρκούν 2 με 3 εβδομάδες, αρχίζοντας σταδιακά τα άνθη να πέφτουν δημιουργώντας την γνωστή «ροζ βροχή». 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© André Distel Photography/Flickr

14| Βίλνιους, Λιθουανία

Ιδανική εποχή: Τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου

Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας έχει το δικό της πάρκο με ανθισμένες κερασιές και παρόλο που δεν μετράει πάνω από 20 χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα του Βίλνιους. Το πάρκο Chiune Sugihara Sakura δημιουργήθηκε το 2001, όπου φυτεύτηκαν 200 δέντρα sakura προς τιμήν της 100ης επετείου από την γέννηση του Ιάπωνα διπλωμάτη Chiune Sugihara, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ βοήθησε πάνω από 6.000 Εβραίους να διαφύγουν από την Ευρώπη στην Ιαπωνία. Το πάρκο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και έχει υπέροχη θέα του ποταμού Neris.

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© aleksas.k/videoblocks.com

__________________________________________
Υπάρχουν πάνω από 600 είδη κερασιάς στον κόσμο.
__________________________________________


15| Αμστελφέιν, Ολλανδία

Ιδανική εποχή: Τέλη Μαρτίου με μέσα Απριλίου

Στα νότια προάστια του Άμστερνταμ στην περιοχή Αμστελφέιν, το πάρκο Kersenbloesempark (Cherry Blossom Park) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα όλο το χρόνο. Ειδικά την άνοιξη όμως έχει την τιμητική του με χιλιάδες ντόπιους και μη επισκέπτες να συγκεντρώνονται για να απολαύσουν πικνικ με τους αγαπημένους τους ή να κάνουν ατελείωτες βόλτες κάτω από τις ανθισμένες κερασιές. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Stewart Leiwakabessy/Flickr

Στο πάρκο υπάρχουν 400 δέντρα sakura τα οποία δόθηκαν ως δώρο το 2000 από το Japan’s Women’s Club (JWC) τιμώντας με αυτό τον τρόπο τα 400 χρόνια φιλίας μεταξύ Ιαπωνίας και Ολλανδίας. Στο Αμστελφέιν κατοικούν περίπου 1.700 Ιάπωνες, η μεγαλύτερη ιαπωνική διασπορά στην Ευρώπη. Μάλιστα, κάθε μία από τις κερασιές έχει το δικό της γυναικείο όνομα, ενώ οι μισές έχουν γιαπωνέζικα ονόματα και οι άλλες μισές ολλανδικά.

16| Λονδίνο, Αγγλία

Ιδανική εποχή: Αρχές με μέσα Απριλίου

Στο Λονδίνο υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα μέρη όπου μπορεί κανείς να απολαύσει και να γιορτάσει τον ερχομό της άνοιξης. Το πιο δημοφιλές είναι ο ιαπωνικός κήπος που βρίσκεται στον Βασιλικό βοτανικό κήπο Kew (Kew Gardens). Άλλα δημοφιλή μέρη για να απολαύσουν οι επισκέπτες τις ανθισμένες κερασιές είναι οι κήποι Κένσινγκτον, το πάρκο St. James, το Regent’s Park και το Greenwich Park. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© chanshuikay/Flickr

17| Hasselt, Βέλγιο

Ιδανική εποχή: Αρχές με μέσα Απριλίου

Στο ανατολικό Βέλγιο και συγκεκριμένα στην πόλη Hasselt (ελλ. Άσσελτ) θα βρεις τον μεγαλύτερο ιαπωνικό κήπο στην Ευρώπη. Δημιουργήθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια και παρόλο που βρίσκεται κοντά στο ανατολικό κέντρο της πόλης Hasselt, θεωρείται το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς την ηρεμία της φύσης. Αμέτρητοι μικροί καταρράκτες, μικρά ρυάκια και φυσικά οι εντυπωσιακές ανθισμένες κερασιές δεξιά και αριστερά συνθέτουν μια εικόνα ηρεμίας για τους επισκέπτες.

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Stephen Gosden/Flickr

18| Πράγα, Τσεχία

Ιδανική εποχή: Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου

Στην καρδιά της γοητευτικής Πράγας υπάρχει μια ατελείωτη καταπράσινη "όαση": το πάρκο Petrin. Το πανέμορφο πάρκο με τον ομώνυμο λόφο Petrin αποτελεί το αγαπημένο μέρος τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικά την άνοιξη όμως το πάρκο μετατρέπεται σε ένα μαγευτικό ροζ-άσπρο θέαμα, ενώ η πανοραμική θέα της πόλης με το κάστρο της Πράγας αλλά και τον ποταμό Μολδάβα να δεσπόζουν από την κορυφή του λόφου προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Chulhun Chuck Chang/Flickr

__________________________________________
❀ Οι κερασιές ζουν για 30-40 χρόνια και ανθίζουν για μόλις 2 εβδομάδες τον χρόνο.
__________________________________________


19| Κοπεγχάγη, Δανία

Ιδανική εποχή: Τέλη Απριλίου

Κάθε χρόνο στα τέλη του Απρίλη, η παραμυθένια Κοπεγχάγη αποκτά μια ακόμα πιο μαγευτική ατμόσφαιρα με τις ανθισμένες sakura στα διάφορα σημεία της να αποτελούν έναν ακόμα λόγο για να την επισκεφτείς. Το πιο δημοφιλές σημείο της πόλης για να απολαύσεις μερικές ώρες γιαπωνέζικης κουλτούρας και θεάματος κάτω από τις ανθισμένες κερασιές είναι το Κοιμητήριο Bispebjerg, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και καλύπτει μια τεράστια περιοχή. Εκεί μπορείς να ανακαλύψεις τα πιο γραφικά μονοπάτια με τις τεράστιες σκιές των ροζ-λευκών δέντρων να δημιουργούν πανέμορφη ατμόσφαιρα. 

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© Getty Images

Το δεύτερο, ίσως, πιο δημοφιλές σημείο της πόλης είναι το πάρκο Langelinie, ένα μικρό πανέμορφο πάρκο με πάνω από 200 κερασιές και πλήθος κόσμου κάθε άνοιξη να συγκεντρώνεται για να συμμετάσχει στις διάφορες δραστηριότητες του Φεστιβάλ Sakura, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Απριλίου 2019. Από την άλλη, η τοποθεσία του πάρκου στις όχθες τις πόλης το κάνει ιδανικό για να απολαύσει κανείς το θέαμα κάνοντας κρουαζιέρα στα κανάλια της Κοπεγχάγης.

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© velasco/Flickr

20| Roihuvuori, Φινλανδία

Ιδανική εποχή: Μέσα Απρίλη με μέσα Μαΐου

Η περιοχή Roihuvuori βρίσκεται στα ανατολικά προάστια του Ελσίνκι και αποτελεί ίσως το αγαπημένο μέρος για ντόπιους και επισκέπτες κάθε άνοιξη. Στο πάρκο Kirsikkapuisto (στα αγγλικά μεταφράζεται ως Cherry Tree Park) που αποτελεί κομμάτι της πράσινης περιοχής Roihuvuori βρίσκονται πάνω από 150 κερασιές, οι οποίες δωρήθηκαν το 2007 από την ιαπωνική κοινότητα του Ελσίνκι, κάνοντας το ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης, καθώς κάθε άνοιξη γιορτάζεται το hanami.

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© misfitsarchitecture.com

__________________________________________
❀ Η εντυπωσιακή και θαυμαστή αλλά ταυτόχρονα τόσο σύντομη περίοδος που ανθίζουν αποτελεί μια υπενθύμιση του πόσο μικρή είναι η ζωή μας. Μάς υπενθυμίζει να εκτιμάμε όλα αυτά που έχουμε τώρα και να ευχαριστιόμαστε όσο περισσότερο μπορούμε την ζωή μας παρατηρώντας και τιμώντας την φύση που «ξυπνάει» για άλλη μια φορά γύρω μας. Μάς υπενθυμίζει να προσέχουμε περισσότερο τί γίνεται γύρω μας...!
__________________________________________


21| Ρώμη, Ιταλία

Ιδανική εποχή: Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου

Αν σχεδιάζεις να ταξιδέψεις στην πανέμορφη Ρώμη και θέλεις να απολαύσεις την αρχή της άνοιξης μακριά από το πολύβουο κέντρο της, το Parco Centrale del Lago είναι η καλύτερη επιλογή, αφού εκεί θα βρεις τις περισσότερες κερασιές στην Ρώμη. Βρίσκεται στα νότια της Ρώμης στην περιοχή EUR και πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη μήκος ενός χιλιομέτρου περιτριγυρισμένη από την εκπληκτική θέα 2.500 ανθισμένων κερασιών. Μπορείς να απολαύσεις πικνικ με τους αγαπημένους σου κάτω από την σκιά των sakura, να κάνεις ατελείωτες βόλτες βγάζοντας πολλές φωτογραφίες ή να απολαύσεις τα «ανθισμένα» μονοπάτια κάνοντας βόλτες με ποδήλατο.

Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!
© it.wikipedia.org

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ:


Τα 21 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσεις τις ανθισμένες κερασιές!      The 21 best places in the world to admire cherry blossoms!

5 σχόλια:

 1. Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για την ομορφιά που μας χαρίζεις. Ένα μαγικό οδοιπορικό γεμάτο χρώμα. Αλλά εδώ, έμαθα και πολλά πράγματα που συνδέονται με τις κερασιές.
  Να είσαι καλά και να δημιουργείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να είστε καλά!!😊 Πάντα... προσπαθώ να έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα αυτά που γράφω!😉

   Διαγραφή
 2. Μας έφαγε ο χειμώνας εδω στο Εδιμβούργο κ ούτε που ήξερα ότι τα δέντρα στα medows είναι κερασιές. Όπως καταλαβαίνεις οι πληροφορίες σου μου είναι απίστευτα χρήσιμες και τώρα προσμένω με ακόμα μεγαλύτερη χαρά την άνοιξη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είδες; Όσο ζούμε μαθαίνουμε!😉 Χαίρομαι που βοήθησα!! 😊

   Διαγραφή
 3. Σε ευχαριστω για το ωραιο ταξιδι στον κοσμο των κερασιων.
  Θα παραγγειλω αυριο κιολας δυο δενδρα κερασιες sakura.
  Προερχομαι απο αγροτικη οικογενεια και εχω μεγαλωσει μεσα σε κερασιες.
  Οποτε τις λατρευω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πώς σου φάνηκε η ανάρτηση μου; Αφήστε το σχόλιο σου εδώ ή μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα.