Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Η λίμνη που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή!

Ο βραβευμένος φωτογράφος Kacper Kowalski είναι ένας επαγγελματίας φωτογράφος που η αγαπημένη του ασχολία είναι να πιλοτάρει πάνω από τα πανέμορφα δάση της Πολωνίας. Συνδυάζοντας τα δυο αγαπημένα χόμπι του - φωτογραφία και πιλοτάρισμα - ο Kacper αρέσκεται στο να βγάζει φωτογραφίες πετώντας κατά περιόδους πάνω από το ίδιο σημείο, μελετώντας πως αλλάζει η φύση κάθε εποχή και δημιουργώντας έτσι μια μοναδική συλλογή!

Η λίμνη που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή!

Οι εντυπωσιακές αλλαγές χρωμάτων της φύσης που «αγκαλιάζει» την λίμνη αλλά και η ίδια η λίμνη που το καθαρό μπλε χρώμα της τον χειμώνα παίρνει μια πιο «γκρίζα» απόχρωση, κέντρισε το ενδιαφέρον του Kowalski. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑΟι φωτογραφίες του αιχμαλωτίζουν την εκπληκτική πολύχρωμη ομορφιά των δασών της Πολωνίας, ενώ ο τρόπος που το κάνει δίνει μια μοναδική οπτική γωνία - γνωστή κι ως bird's-eye view - δημιουργώντας ζωηρές εικόνες με το πράσινο, το μπλε, το κόκκινο, το καφέ, το κίτρινο και φυσικά το λευκό να επικρατούν στο τοπίο προ(σ)καλώντας τις αισθήσεις μας.

Η λίμνη που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή!

Έχοντας 25ετή εμπειρία πιλότου πλέον, ο Kowalski ερωτεύτηκε το πιλοτάρισμα όταν δοκίμασε για πρώτη φορά το αλεξίπτωτο πλαγιάς (paragliding). Σε σημείο μάλιστα που το 2006 παραιτήθηκε από την δουλειά του (έχει πτυχίο στην αρχιτεκτονική) για να κάνει τα δύο αγαπημένα του χόμπυ – φωτογραφία και πιλοτάρισμα – επάγγελμα. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να πετάξω. Η φωτογραφία είναι η δικαιολογία μου για να πετάξω. Φωτογραφίζω επειδή μπορώ να δω τον κόσμο από ψηλά. Δεν βγάζω ποτέ φωτογραφίες στο έδαφος.»

Η λίμνη που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή!

Η απόφαση του να φωτογραφίζει το ίδιο σημείο σε διαφορετική εποχή κάθε φορά έχει σκοπό να σε προκαλέσει να παρατηρήσεις καλύτερα την φύση γύρω σου και να συγκρίνεις. Το έργο του με όνομα Polish Autumn έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, ενώ η συγκεκριμένη φωτογραφία πάνω από την καταγάλανη λίμνη επιλέχθηκε και βραβεύτηκε το 2013 από το National Geographic ως μία από τις 10 καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες.

Η λίμνη που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή!

Ο ταλαντούχος φωτογράφος έχει δηλώσει πως κοιτάζοντας τα πράγματα από ψηλά δημιουργείται μια πανέμορφη αίσθηση απόλαυσης. Γι’ αυτό και παίρνει συχνά το Παραμοτέρ (αλεξίπτωτο πλαγιάς με μηχανή) του για να αιχμαλωτίσει τα εντυπωσιακά τοπία της Πολωνίας με τις καταπληκτικές φωτογραφίες να κόβουν την ανάσα. Και μιας και πάνω από το 30% της χώρας αποτελείται από δάση, οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Η λίμνη που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή!


2 σχόλια:

Πώς σου φάνηκε η ανάρτηση μου; Αφήστε το σχόλιο σου εδώ ή μοιράσου το στο facebook και το twitter!