Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Τα 10 ωραιότερα ιστορικά κάστρα της Ιταλίας!

Η Ιταλία είναι μία εντυπωσιακή χώρα με αμέτρητα τοπία. Εκτός από πανέμορφες καταγάλανες παραλίες και μοναδικά αξιοθέατα, στην όμορφη αυτή χώρα υπάρχουν και αμέτρητα κάστρα. Σκορπισμένα σε διάφορα μέρη της Ιταλικής υπαίθρου, άλλα εγκαταλελειμμένα και άλλα σε άριστη κατάσταση προσκαλούν τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν.

Τα 10 ωραιότερα ιστορικά κάστρα της Ιταλίας!

Σκαρφαλωμένα πάνω σε απόκρημνους βράχους, περιτριγυρισμένα από άγρια φύση ή ακόμα και από το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, στέκονται ακόμα εκεί να θυμίζουν κάτι από άλλες εποχές...


Σας παρουσιάζουμε παρακάτω δέκα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ιταλίας. Δείτε τα παρακάτω!

1// Κάστρο Saraceno, Ταορμίνα, Σικελία

Το Κάστρο Saraceno ή αλλιώς Castello di Taormina βρίσκεται σε ύψος 397 μέτρα πάνω σε ένα βουνό στην πόλη Ταορμίνα στην Σικελία. Το πότε χτίστηκε είναι άγνωστο. Το 902 μ.Χ. καταλήφθηκε από τους μουσουλμάνους μετά από πολιορκία δύο χρόνων, οι οποίοι το ξαναέφτιαξαν δίνοντας του τραπεζοειδές σχήμα προσαρμόζοντας το στον βράχο. Σήμερα, δυστυχώς το κάστρο παραμένει κλειστό για τους επισκέπτες.

Τα 10 ωραιότερα ιστορικά κάστρα της Ιταλίας!

2// Κάστρο Fenis, Κοιλάδα Αόστα

Το κάστρο Fénis είναι ένα μεσαιωνικό κάστρο που βρίσκεται στο χωριό Φένι πάνω σε ένα καταπράσινο λόφο στην αλπική περιοχή Aosta της Ιταλίας. Παρά την εντυπωσιακή αμυντική του δομή, το κάστρο δεν κατασκευάστηκε για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά για να λειτουργήσει ως διάσημη κατοικία για την οικογένεια Challant. Θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα κάστρα στην κοιλάδα της Aosta, τόσο για την εξαιρετική αρχιτεκτονική του όσο και την μοναδική τοιχοποιία στο εσωτερικό του.

Τα 10 ωραιότερα ιστορικά κάστρα της Ιταλίας!

3// Κάστρο του Αυγού (Castel dell'Ovo), Νάπολη

Το επιβλητικό μεσαιωνικό Κάστρο του αυγού ή Castel del Ovo είναι χτισμένο πάνω σ' ένα νησάκι κοντά στη Santa Lucia, προσφέροντας ωραία θέα προς όλη τη Νάπολη. Υπήρξε βασιλική κατοικία αλλά και τόπος διαμονής καλλιτεχνών και διανοουμένων και θεωρείται το παλιότερο κάστρο της Νάπολη. Λέγεται ότι πήρε το όνομά του λόγω του σχήματός του αλλά και μιας λαϊκής παράδοσης για ένα μαγικό αυγό. Η παράδοση λέει ότι είναι κάπου κρυμμένο μέσα στο κάστρο και όσο βρίσκεται εκεί τίποτα κακό δεν θα συμβεί στην πόλη.

Τα 10 ωραιότερα ιστορικά κάστρα της Ιταλίας!

4// Κάστρο Odescalchi, Bracciano

Το Castello Orsini-Odescalchi είναι ένα κάστρο στη νότια ακτή της ηφαιστειακής λίμνης Bracciano, την όγδοη μεγαλύτερη λίμνη στην Ιταλία. Χτίστηκε τον 15ο αιώνα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ιταλία. Στεγάζει επίσης ένα μουσείο και ως κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχει φιλοξενήσει αρκετούς σημαντικούς γάμους όπως αυτοί των Tom Cruise-Katie Holmes, Eros Ramazzotti-Michelle Hunziker και των Petra Ecclestone-James Stunt.

Τα 10 ωραιότερα ιστορικά κάστρα της Ιταλίας!

5// Κάστρο Rocca Maggiore, Ασίζη

Σκαρφαλωμένο πάνω από την πόλη της Ασίζης το πανέμορφο κάστρο του Rocca Maggiore είναι ένα μεσαιωνικό φρούριο που χτίστηκε γύρω στο 1174. Παρόλο που απαιτεί μια πεζοπορία περίπου 20 λεπτών από την πλατεία της πόλης, οι 360 ° πανοραμικές απόψεις της Ασίζης και τα γύρω τοπία θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

Τα 10 ωραιότερα ιστορικά κάστρα της Ιταλίας!

6// Κάστρο Belfort, Τρέντο

Το Κάστρο Belfort βρίσκεται στην επαρχία Trento και είναι ένα ερειπωμένο μεσαιωνικό κάστρο που προσφέρει όμως μια συναρπαστική θέα. Παρότι σχεδόν γκρεμισμένο εξακολουθεί να είναι ένα επιβλητικό και εντυπωσιακό κτίριο, διαθέτοντας έναν παλιό ψηλό πύργο που περιβάλλεται από μεγάλους ορθογώνιους εξωτερικούς τοίχους.

Τα 10 ωραιότερα ιστορικά κάστρα της Ιταλίας!

7// Κάστρο Scaliger, Λίμνη Γκάρντα

Το μικρό αυτό κάστρο βρίσκεται στην Σιρμιόνε (Sirmione), μια μικρή πόλη στις όχθες της λίμνης Γκάρντα, της μεγαλύτερης λίμνης της Ιταλίας. Το Κάστρο Scaliger είναι περιτριγυρισμένο από τάφρο και διαθέτει είσοδο μόνο από δύο γέφυρες. Ο κύριος χώρος στεγάζει ένα μικρό μουσείο με τοπικά ευρήματα από τη ρωμαϊκή εποχή και μερικά μεσαιωνικά αντικείμενα. Το κάστρο διαθέτει μια μεγάλη τάφρο με πολλές πάπιες και κύκνους που μπορεί να δει κανείς σήμερα. Υπάρχουν 150 σκαλοπάτια που οδηγούν μέχρι τα τείχη και ο πύργος είναι ανοικτός για το κοινό.

Τα 10 ωραιότερα ιστορικά κάστρα της Ιταλίας!

8// Κάστρο Rocca Viscontea, Castell'Arquato

Το Rocca Viscontea είναι το φρούριο της πόλης Castell'Arquato και βρίσκεται στην επαρχία Piacenza. Κυριαρχώντας σε ύψος 224 μέτρων, το γραφικό κάστρο χτίστηκε μεταξύ 1342 και 1349 πάνω στα θεμέλια μιας προϋπάρχουσας ρωμαϊκής δομής που χρονολογείται από τα τέλη του 3ου αι.

Τα 10 ωραιότερα ιστορικά κάστρα της Ιταλίας!

9// Κάστρο Aragonese, Νησί Ίσκια

Το Κάστρο Aragonese βρίσκεται σε μια βραχώδη νησίδα που συνδέεται με την ανατολική πλευρά του νησιού Ischia μέσω μιας πέτρινης γέφυρας μήκους 220 μέτρων. Χτισμένο το το 474 π.Χ. είναι το πιο εντυπωσιακό ιστορικό μνημείο στην Ischia.

Τα 10 ωραιότερα ιστορικά κάστρα της Ιταλίας!

10// Κάστρο του Άγιου Νικόλα στο ομώνυμο νησί, Tremiti Islands

Το πανέμορφο αυτό κάστρο βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε ένα βράχο στο νησί του Άγιου Νικόλα (San Nicola di Tremiti) που βρίσκεται ανατολικά της Ιταλίας στην Αδριατική Θάλασσα. Είναι προσβάσιμο με πλοίο από τις επαρχίες Puglia, Molise, Abruzzo και Le Marche.

Τα 10 ωραιότερα ιστορικά κάστρα της Ιταλίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς σου φάνηκε η ανάρτηση μου; Αφήστε το σχόλιο σου εδώ ή μοιράσου το στο facebook και το twitter!