Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Στις 11 Ιουνίου τα εγκαίνια του Μουσείου Μαστίχας στην Χίο!

Το Μουσείο Μαστίχας Χίου χωροθετείται στη Νότια Χίο, στην περιοχή των Μαστιχοχωρίων. Η παρούσα πράξη έχει ως αντικείμενο τη διαμόρφωση του μουσειακού κελύφους και του περιβάλλοντος χώρου και την εγκατάσταση σε αυτά της μόνιμης έκθεσης και των συμπληρωματικών / βοηθητικών χώρων και υπηρεσιών, καθώς και τις ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας για το έργο. Η μόνιμη έκθεση πραγματεύεται τη μαστίχα Χίου ως μοναδικό προϊόν. Στοχεύει να αποτυπώσει την τεχνική της παραδοσιακής καλλιέργειας, να παρουσιάσει την ιστορία του προϊόντος, την εξέλιξη της προβιομηχανικής και βιομηχανικής τεχνολογίας για την παραγωγή, εκμετάλλευση και διάθεση της μαστίχας, και να αναδείξει τις ποικίλες της χρήσεις. (Πηγή: www.piop.gr)

Τη ναυαρχίδα των Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς αποτελεί το νέο Μουσείο Μαστίχας το οποίο θα εγκαινιαστεί στις 11 Ιουνίου παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, το συγκεκριμένο Μουσείο αποτελεί το μεγαλύτερο Μουσείο στην κατηγορία του σε ολόκληρο το Αιγαίο καθώς το μεγαλύτερο από όσα έχει αναλάβει να κατασκευάσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας.

Πρόκειται για ένα μουσείο μέσα από το οποίο η Μαστίχα λαμβάνει το επίπεδο προβολής που της αρμόζει, κάτι που θα το καταστήσει μοναδικό τόσο για τον επισκέπτη όσο και για τους μόνιμους κατοίκους της Χίου.

«Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, Η μαστίχα πρωταγωνιστεί σε έναν μοναδικό χώρο. Επιτέλους ένα θεματικό μουσείο, έργο πνοής για την Χίο», σχολίασε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γιώργος Τούμπος.

Το Politischios.gr εξασφάλισε και σας παρουσιάζει μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του Μουσείου, το οποίο έχουν επισκεφθεί προς το παρόν μόνο στελέχη της διοίκησης της Ε.Μ.Χ. (Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς σου φάνηκε η ανάρτηση μου; Αφήστε το σχόλιο σου εδώ!