Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Το πηγάδι που απολιθώνει ό,τι αγγίξει το νερό του @ Picture Of The Week

Ένα μοναδικό πηγάδι βρίσκεται στους όχθες του ποταμού Nidd στο Βόρειο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, όπου κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται για να θαυμάσουν από κοντά, αλλά και να μάθουν την ιστορία του.

Ο λόγος για το Petrifying Well, το πηγάδι που απολιθώνει οτιδήποτε αγγίξει το νερό του, προκαλώντας τρόμο εδώ και πολλούς αιώνες στους γύρω κατοίκους, καθώς πίστευαν ότι είναι καταραμένο. Το γεγονός, ακόμη, ότι η μία πλευρά του έχει σχήμα κρανίου τους έκανε να το φοβούνται τόσο πολύ που πίστευαν ότι αν άγγιζαν το νερό του θα μετατρέπονταν και οι ίδιοι σε πέτρα.

Κάποιοι τολμηροί πλησίαζαν και πετούσαν μέσα διάφορα αντικείμενα για να δουν αν θα πετρώσουν, όπως αρκουδάκια, διάφορα παιχνίδια, τσαγιέρες, ακόμα και ένα ποδήλατο, με παρόμοια αποτελέσματα. 

Το μυστήριο τελικά έλυσαν οι επιστήμονες πριν 150 χρόνια, οι οποίοι πήραν δείγματα νερού και διαπίστωσαν ότι περιέχει πολύ υψηλά ποσοστά ασβεστίτη και λειτουργεί όπως ο σταλαγμίτης και ο σταλακτίτης, αλλά με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς μετατρέποντας τα πάντα σε πέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς σου φάνηκε η ανάρτηση μου; Αφήστε το σχόλιο σου εδώ!