Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Το στοιχειωμένο μποτιλιάρισμα του Βελγίου @ Picture Of The Week

Θυμίζοντας σκηνή ταινίας τρόμου του Hollywood, αυτή η εικόνα λήφθηκε σε ένα από τα πιο μυστηριώδη «νεκροταφεία» αυτοκινήτων στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται σε ένα δάσος κοντά στο χωριό Chatillon, στο νότιο Βέλγιο.
Η στοιχειωμένη ατμόσφαιρα της περιοχής αποτέλεσε πόλο έλξης για τουρίστες και φωτογράφους.

Τα σκουριασμένα αυτά οχήματα, τα οποία παρότι σε τέτοια κατάσταση εκπέμπουν μια γοητεία, θεωρείται οτι έχουν μείνει εκεί για πάνω από 70 χρόνια και πολλοί πιστεύουν οτι είναι απομεινάρια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πιστεύεται οτι τα άφησαν εκεί Αμερικανοί στρατιώτες στην διάρκεια του πολέμου. Όταν ο πόλεμος τελείωσε και οι στρατιώτες έπρεπε να επιστρέψουν πίσω στην χώρα τους, δεν είχαν την δυνατότητα να τα μεταφέρουν στις ΗΠΑ, οπότε τα έκρυψαν στο δάσος, ώστε να μπορέσουν κάποια μέρα να τα πάρουν. 
Φυσικά τα χρόνια πέρασαν και κανένας δεν γύρισε για να πάρει έστω και ένα από αυτά.

Αντιθέτως, η χωματερή μεγάλωσε με περισσότερα αυτοκίνητα που αφήνονταν κατά καιρούς στο δάσος. Μάλιστα, κάτοικοι ανέφεραν οτι παλιότερα υπήρχαν 4 τέτοιες χωματερές με πάνω από 500 αυτοκίνητα παρατημένα.

Όλο το δάσος καθαρίστηκε εντελώς από τα σκουριασμένα οχήματα το 2010, λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς σου φάνηκε η ανάρτηση μου; Αφήστε το σχόλιο σου εδώ!