Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Βιέννη: 5 από τα πιο όμορφα ιστορικά μέρη της!

Η Βιέννη είναι η μεγαλύτερη πόλη και η πρωτεύουσα της Αυστρίας. Είναι μία πανέμορφη πόλη με μια τεράστια ποικιλία από ιστορικά αξιοθέατα με την παλιά κλασική αρχιτεκτονική, τα οποία αξίζει να δείτε από κοντά. Τα τοπ πέντε αξιοθέατα της Βιέννης που θα πρέπει να είναι στη λίστα σας αν ποτέ ταξιδέψετε στην Βιέννη είναι: 

1. Hofburg Imperial Palace
Το Hofburg Imperial Palace βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης και είναι το προηγούμενο βασιλικό παλάτι των Αψβούργων μοναρχών στο Ίνσμπρουκ. Η ακριβής ημερομηνία της κατασκευής είναι αβέβαιη, οι πρώτες αναφορές όμως πηγαίνουν πίσω στον 13ο αιώνα.


Το ανάκτορο αποτελείται από πολλά μέρη. Συγκεκριμένα αποτελείται από 6 μουσεία, έναν καθεδρικό ναό μέσα στον οποίο υπάρχουν 12 χάλκινα αγάλματα των αυστριακών ευγενών, μια εθνική βιβλιοθήκη, μία πολύ γνωστή χειμερινή Σχολή Ιππασίας, ένα θερμοκήπιο που έχει μια τεράστια ποικιλία ειδών φυτών και φρούτων και υπάρχει επίσης, ένα μεγάλο πάρκο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Το Hofburg είναι στην πραγματικότητα η επίσημη κατοικία του Προέδρου της Αυστρίας.


2. Ringstrasse 
Η Ringstrasse είναι μια αρκετά εκτεταμένη λεωφόρος που αγκαλιάζει την παλιά συνοικία της Βιέννης. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και αποτέλεσε μια γρήγορη αλλαγή στην εμφάνιση της Βιέννης και το αστικό σκηνικό. Τα αμυντικά τείχη περικύκλωναν κάποτε το κέντρο της Βιέννης. Οι τοίχοι χτίστηκαν το 1857 και ως εναλλακτική λύση μια μεγάλη λεωφόρος, η Ringstrasse, ήταν στην πραγματικότητα χτισμένη και επενδεδυμένη με εκπληκτικές κατασκευές, αξιόλογα μνημεία και χώρους αναψυχής. Ορισμένα από τα κτίρια διαθέτουν στην περιοχή Ringstrasse είναι η Όπερα της Βιέννης, το Rathaus (Δημαρχείο Βιέννης), Πανεπιστήμιο κτίριο, το Urania Observatory, και ίσως το πιο σημαντικό Κοινοβούλιο της Βιέννης.
3. Hundertwasserhaus
Το Hundertwasserhaus είναι μια εξαιρετικά προτιμώμενη κατοικία-διαμέρισμα που βρίσκεται στη Βιέννη, στην περιοχή Landstraße. Λόγω του στυλ του έχει γίνει ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για να επισκεφθείτε στη Βιέννη και αποτελεί επίσης ένα μέρος της εθνικής κληρονομιάς της Αυστρίας. Χτίστηκε μεταξύ 1983 και 1986 από τους αρχιτέκτονες Peter Pelikan και Joseph Krawina. Είναι μοναδικό γιατί αποτελείται από κυματιστές επιφάνειες δαπέδου, ​​οροφή με χώμα και χορτάρι, τεράστια δέντρα που φύονται από τα δωμάτια. Συνολικά υπάρχουν 52 διαμερίσματα, ιδιωτικές βεράντες, 3 δημόσιες βεράντες και 250 δέντρα.4. Schönbrunn Palace 
Το ανάκτορο Σένμπρουν πηγαίνει πίσω στην εποχή του Μεσαίωνα και είναι ένα πραγματικά υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε. Το παλάτι έχει θεωρηθεί ως ένα μνημείο κληρονομιάς της UNESCO και είναι ένα καλό παράδειγμα μίας μπαρόκ κατοικίας. Το ξενοδοχείο διαθέτει μια σειρά από αξιοθέατα για να απολαύσετε όπως ένα εξαιρετικά εξελιγμένο παλάτι, ένα υπέροχο πάρκο με τα συντριβάνια, τυπικά μνημεία, όμορφους κήπους και τον παλαιότερο ζωολογικό κήπο της Ευρώπης.5. Sisi museum
Το Σίσι μουσείο βρίσκεται στη Βιέννη και είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό μουσείο που εκθέτει έργα τέχνης σχετικά με την ιστορία της περιλαμβάνοντας και μία από τις πιο διάσημες αυτοκράτειρες της Αυστρίας, την Αυτοκράτειρα Ελισάβετ, επίσης γνωστή ως «Σίσι». Το μουσείο αποτελείται από 6 δωμάτια, τα οποία έχουν προσωπικά αντικείμενα, όπως όμορφα κοσμήματα και φορέματα της. Το μουσείο παρουσιάζει επίσης λεπτομερή πορτρέτα της αυτοκράτειρας και είναι εντυπωσιακό έκθεμα. Η Βιέννη είναι μια εξαιρετικά πανέμορφη πόλη για να επισκεφθείτε και υπάρχουν πολλά άλλα αξιοθέατα να θαυμάσετε, τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα με το σύστημα μεταφορών της Βιέννης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς σου φάνηκε η ανάρτηση μου; Αφήστε το σχόλιο σου εδώ!