Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ


Το να κοιτάς τη θάλασσα από ψηλάπάνω από έναν βράχο είναι εκπληκτική εμπειρίαπου κόβει την ανάσα. Η σημερινή εγγραφή είναι ένα ταξίδι στον κόσμο, σε εντυπωσιακά τοπίαβράχων με θέα την θάλασσα!!
Twelve Apostels - Αυστραλία
Φωτογραφία Richard Mikalsen
Το υπέροχο αυτό τοπίο βρίσκεται στην Βιρτζίνια της Αυστραλίας, στο Εθνικό Πάρκο Port Campbell. Είναι μια σειρά από ασβεστολιθικούς βράχους και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Το ύψος τους φτάνει τα 45 μέτρα.
Τα βράχια διαβρώνονται εύκολα από το κύμα της θάλασσας. Το 2005 ένας βράχος ύψους 50 μέτρων κατέρρευσε. Ο ρυθμός διάβρωσης είναι περίπου 2 εκατοστά το χρόνο.
White Cliffs of Dover - Αγγλία
Φωτογραφία  robinya
Οι λευκοί βράχοι του Dover. Οφείλουν το λευκό χρώμα τους στο υλικό από το οποίο έχουν σχηματιστεί, το ανθρακικό ασβέστιο. Έχουν ύψος 107 μέτρα και αντικρίζουν την Γαλλία. Όταν η μέρα είναι καθαρή, οι βράχοι είναι ορατοί από τις Γαλλικές ακτές.
Beachy Head - Αγγλία
Φωτογραφία  Dillif
Ο βράχος αυτός βρίσκεται στην νότια ακτή της Αγγλίας κι έχει ύψος 162 μέτρα. Είναι από ανθρακικό ασβέστιο, γι΄αυτό κι έχει λευκό χρώμα.
Αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Έχει συνδεθεί όμως με έναν μεγάλο αριθμόαυτοκτονιών, περίπου 20 ετησίως.
Moher - Ιρλανδία
Φωτογραφία  Ingo Mehling
Από ύψος 240 μέτρων βλέπουν τον Ατλαντικό Ωκεανό, οι βράχοι Moher στην Ιρλανδία. Ηεντυπωσιακή θέα προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.
Beinisvord - Νήσοι Φερόες
Φωτογραφία  Arne List
Οι βράχοι αυτοί είναι οι δεύτεροι ψηλότεροι στις Φερόες, με υψόμετρο 470 μέτρα. Βρίσκονται ανάμεσα στα χωριά Lopra και Sumba. Είναι κάθετα βράχια με θέα προς την θάλασσα κι έχουν μια καταπράσινη πλαγιά προς το χωριό Sumba.
Cabo Girao - Πορτογαλία
Φωτογραφία  haddock
Ο βράχος αυτός βρίσκεται κατά μήκος των ακτών της νήσου Μαδέρα, η οποία ανήκει στην Πορτογαλία. Το ύψος του φτάνει τα 580 μέτρα και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κοιλάδες. Στους πρόποδες του βράχου υπάρχουν αμπελώνες. Η Μαδέρα εξάλλου είναι παγκοσμίως γνωστή για τα κρασιά της.
Slieve League - Ιρλανδία

Φωτογραφία  Dcairns
Η Slieve League είναι μια οροσειρά της Ιρλανδίας, που έχει τους ψηλότερους βράχους με θέα τον Ατλαντικό Ωκεανό στην χώρα. Παρόλο που είναι ψηλότεροι (έχουν ύψος 601 μέτρα) από τους γκρεμούς Moher, δεν είναι τόσο γνωστοί.
Preikestolen - Νορβηγία
Φωτογραφία  Aconcangua
Ένας τεράστιος, συμπαγής βράχος σε υψόμετρο 604 μέτρων, στη νοτιοδυτική Νορβηγία. Η κορυφή του βράχου είναι σχεδόν επίπεδη, τετράγωνη, με διαστάσεις περίπου 25χ25 μέτρα. Ο γκρεμός διαμορφώθηκε την εποχή των παγετώνων πριν από περίπου 100 χιλιάδες χρόνια.
Με πεζοπορία 3,8 χιλιόμετρα φτάνει κανείς στον βράχο, για να απολαύσει τη μοναδική θέα. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά τουριστικά αξιοθέατα στην Νορβηγία.
Croaghaun - Ιρλανδία
Φωτογραφία  Boholaman
Είναι τα ψηλότερα βράχια στην Ιρλανδία με υψόμετρο 688 μέτρα και οι δεύτεροι ψηλότεροι στην Ευρώπη. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με πεζοπορία. Η θέα από την κορυφή των βράχων είναι εκπληκτική και αποζημιώνει τους πεζοπόρους!
Enniberg - Νήσοι Φερόες

Φωτογραφία  Eric Christensen
Το ακρωτήριο Enniberg είναι το βορειότερο άκρο στα νησιά Φερόες. Ο  επιβλητικός βράχος έχει ύψος 754 μέτρα και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ευρώπη.
Επισκέπτες έρχονται εδώ, όχι μόνο για το επιβλητικό μέγεθος του βράχου, αλλά και για τηναποικία πτηνών που υπάρχει στην περιοχή.
Kjerag - Νορβηγία
Φωτογραφία  Shizhao
Το Kjerag είναι ένα βουνό της Νορβηγίας, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Νορβηγία στο Lysefjiorden. Έχει υψόμετρο 984 μέτρα και προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας.
Kalaupapa - Χαβάη
Φωτογραφία  Sanba38
Οι ψηλότεροι θαλάσσιοι βράχοι στο κόσμο (1.010 μέτρα ύψος), βρίσκονται στη Χαβάη, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η χερσόνησος Kalaupapa δημιουργήθηκε, όταν μετά από έκρηξη στο ηφαίστειο Kauhako, ξεχύθηκε λάβα δημιουργώντας μια μικρή ηφαιστειακή ασπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου